OSMO

Osmo is meer dan 100 jaar geleden begonnen als houtzagerij. Al in de jaren 60 ergerden de toenmalige chefs zich aan het scheuren en het afbladeren van lak. Hun ambitie om een betere coating te ontwikkelen resulteerde in een eigen onderzoek- en ontwikkelingsafdeling. Ze wilden een perfect houtbeschermingsmiddel ontwikkelen. Inmiddels is Osmo een toonaangevende leverancier voor binnen en buiten.

Osmo houtbewerkingen hebben een hoge concentratie aan kleur pigment en olie, en dekt u uw houten oppervlak al na 1 of 2 lagen af. Dit zonder grondlaag. Met een blik Osmo kunt u ongeveer 2 keer zo veel vierkante meters behandelen als met andere conventionele kleuren. Osmo is makkelijk om mee te werken, werk waar u normaal 12 uur mee bezig bent doet u nu in 4 uren. Plaatselijk bijwerken is erg makkelijk met Osmo, u hoeft het product alleen maar aan te brengen, dus niet meer schuren! De basis van de Osmo houtbehandelingen bestaan uit: zonnebloemolie, soja-, lijn- en distelolie. De pigmenten zijn gezuiverd en bevatten geen zware metalen of verontreinigingen.

Hout is een organisch en natuurlijk materiaal. De cellen kunnen (net als bij mensen) vochtigheid absorberen en afgeven. Het hout ademt. Om dit te behouden zijn de Osmo producten perfect afgestemd op de eigenschappen van het hout. De Osmo producten zijn gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen. Osmo Olie dringt diep in het hout en beschermt het hout van binnen. De Osmo Was vormt een veerkrachtig en ademend oppervlak en beschermt het hout van buiten. Lakken zult u in ons assortiment van Osmo niet vinden, lak sluit namelijk de poriën van het hout af en heeft de neiging om te scheuren en afbladderen. Alleen olie en was geven het hout wat het nodig heeft.

 

  1. Vloerolie
Direct persoonlijk advies? Bel: 030 - 207 43 33 ma t/m vr 08:00 - 20:00

Deel deze pagina: